Vårda ditt skägg med 2 enkla & billiga tips

Vårda skägget

När man talar om skäggvård har många den vanliga missuppfattningen om hur pass dyr utmaningen kan vara. Det må komma som en lättnad att höra att skäggvård inte alls är dyrt. Det finns ingen anledning att inte vårda skägget. Att välja latheten över att vårda skägget på grund av att man inte har råd med de dyra och exklusiva skäggoljorna eller andra skönhetsprodukter är att göra fel.

Att vårda skägget är lika billigt som det är att vårda huvudet. Shampoo och andra produkter är inte dyra alls så länge man köper rätt produkt.

I detta inlägg följer 2 smarta och enkla tips att följa för den som önskar vårda sitt skägg och samtidigt skona sig behovet av att låna pengar.

Billiga shampoo finns överallt!

Det som gäller för vanligt hår gäller även för skägget. Man måste ta hand om skägget—vårda det och tvätta det regelbundet. Precis som är fallet med vanligt hår så utsätts skägget för mycket under dagen. Att inte tvätta skägget är att lämna det ovårdat och skapa grogrund till allt ifrån mjäll till andra pinor som man därefter kommer behöva handskas med.

Att istället tvätta skägget regelbundet med shampoo och hålla det rent gör att man undviker dessa problem i ett senare skede och istället kan avnjuta en härlig och ren skäggväxt med en rejäl lyster som kommer skrika ”jag är frisk!”

Billiga skäggshampoo kan man hitta i nästan var butik. Närmaste ICA eller Coop har dessa produkter och söker man något väldigt speciellt kan man också ta sig till närmaste apotek för att hitta det rätta shampoot för just ens egna skäggväxt.

Skäggshampoo är inte dyrt alls och går att hitta till samma pris som ett vanligt hårshampoo, och i många fall även till billigare priser.

Håll skägget i trim!

Man må vara frestad till att inte trimma skägget medan man låter det gro dock är detta något man bör göra. Att trimma och raka sig på ställen där man egentligen inte önskar skägg får ens skägg att se mycket bättre ut!

Ett vanligt exempel är många som helt enkelt låter skägget gro överallt och inte rakar sig i några månader för att gro ett långt och tjockt skägg.

Detta är fel!

Skägg som man helt enkelt låter gro okontrollerat ser oerhört ovårdat ut och kan även ge upphov för en massa plågor framöver som man inte räknat med.

När man försöker gro en skäggväxt bör man alltid hålla halsen ren. Definiera en skägglinje längs med kindbenen. Definiera linjer längs med halsen och under hakan och se alltid till så att skäggväxten växer i proportion.

Vissa delar av ens skägg växer snabbare än andra delar. Att således trimma skägget regelbundet och se till så att skägget är lika långt överallt får skägget att se oändligt mycket bättre ut.

Slutord

Genom att helt enkelt trimma och vårda skägget regelbundet medan man låter det gro kommer resultatet att bli många gånger bättre. Ovårdat och en okontrollerad skäggväxt ser inte bra ut alls och kan ge en motsatt effekt till det man är ute efter när man önskar odla skägg. Många går omedvetna om det och känner ”skäggväxt som skäggväxt”—dock ser en ovårdad och okontrollerad skäggväxt inte bra ut alls och att få det att se mycket bättre ut kräver ingen tid alls. Man behöver helt enkelt bara tvätta det i samband med att man duschar och möjligtvis trimma det innan man hoppar in i duschen. Båda stegen tar inte mer än några minuter varannan vecka och snart har man en skäggväxt som ser många gånger bättre ut än det man tidigare hade valt att gro.