Mitt äventyr från blogglös till bloggare

Starta en blogg

Som de flesta vet så är det största steget man kan ta när det kommer till bloggande det absolut första steget — alltså beslutet att faktiskt börja blogga. Man vet att det kommer påverka ens rutiner och man kommer behöva ”hålla ett schema”. Man vet inte om bloggen kommer vara rätt för en och om man kommer kunna underhålla den. Man vet inte heller vad läsare kommer tycka och om man kommer att vara bra på att blogga. Många tankar surrar i ens huvud innan man väljer att gå vidare med bloggen och detta är en process som kan ta allt ifrån några dagar till veckor till att förhindra en från att ens börja med bloggen.

När man överkommer alla dessa tankar och verkligen sätter sig ned och faktiskt väljer att börja blogga så går det mesta mycket fortare. Det första man gör är att hitta ett webbhotell som kan hosta den blogg man önskar att starta. Olika alternativ på webbhotell kan ni hitta på hittawebbhotellet.se. Vid valet av webbhotell så är det självklart viktigt att se till så att det webbhotell man väljer hostar den plattform man avser att bygga sin blogg med — detta kan vara allt ifrån WordPress och Wix till någon annan plattform. Detta skiljer sig mellan person till person dock så var det WordPress för mig.

Valet av webbhotell avklarat — dags att börja blogga!

För mig så var det första inlägget svårast — därför valde jag att blogga om något jag tror hade hjälpt läsare. Jag började självklart med ett ”hej”-inlägg, som man nu kan hitta längst först i bloggen här. Därefter valde jag att skriva ett inlägg om skäggets historia, som jag tror hade kunnat vara intressant och som jag tror var ett bra ”första inlägg” för bloggen. Att börja med skäggets historia och hur allting startade kändes helt enkelt rätt, och jag tror att många som är finner skägg intressant, som jag, hade varit intresserade av skäggets historia och hur det ledde till var vi är idag.

Därefter så blev allting enklare. Jag delade inlägget på sociala medier och fick feedback vilket hjälpte mig med framtida inlägg. Nu visste jag lite hur jag skulle skriva, vad jag skulle skriva om, vad folk ville läsa och hur de föredrog att texten som de önskade läsa här på bloggen var. Det hjälpte mig komma igång och framtida inlägg blev därefter betydligt enklare att skriva.

Idag har jag väldigt enkelt för att skriva skägg-relaterade inlägg. Inte för att skägg var svårt att skriva om för mig i början utan det var själva skrivandet som var svårt. När man skriver om något som intresserar en så är det enkelt för en — det svåra är att som sagt komma igång och börja skriva. Så fort man kommer igång så blir detta mycket enkelt och i slutändan så tänker man inte två gånger längre utan vill man skriva ett inlägg nu så börjar man helt enkelt och skriver inlägget. Skriver man om något man tror hade hjälpt folk så vet man då att det inlägg man skriver inte är i onödan, utan de som söker efter den fråga ditt inlägg besvarar kommer att hitta ditt inlägg via sökmotorer och sociala medier och således hjälper du folk, samtidigt som du sprider din blogg vidare. Det är inte svårare än så.

Så om du själv tänker på att starta en blogg, börja. Det är det första steget som alltid är svårast att ta.