Hur du får ut det mesta av ditt skägg—glest eller inte

Fylligt skägg

Inga skäggodlingar är varandra lika. Vi är alla olika och besitter således olika skäggodlingar. Vissa har tätt skägg medan andra har lite glesare skägg. Faller man i den sistnämnda kategorin så är all hopp inte förlorat! Med dagens teknik finns det många olika sätt att lösa en gles skäggodling på och nedan följer bara några.

Såhär vet du om ditt skägg är glest, eller om du bara inbillar dig

Många som önskar odla skägg brukar oftast med misstag anta att deras skägg är glest, dock är detta inte alltid fallet. Ens skägg kanske inte är världens tätaste—dock behöver detta inte alltid betyda att man har glest skägg. Många som idag odlar skägg brukar oftast odla en täthet efter några veckor. Skägget växer alltså och ser glest ut i början men i takt med att skägget växer allt längre så känns det också glesare och glesare.

Många besitter idag sådant skägg där glesheten endast syns i början, därefter täcker skäggväxten de glesa delarna i skägget och helt plötsligt har man ett väldigt tätt skägg som ser väldigt starkt och friskt ut.

Om du provat låta skägget växa och ändå känner att det är glest så kan det vara smart att ta tag i det och söka en lösning. Nedan följer två knep man kan använda sig utav för att odla ett tätare skägg.

Hygien och konsten att ta hand om sitt skägg

Ditt skägg är i princip detsamma som ditt hår. Låter du ditt hår vara och inte tar hand om det slits det ut och växer snart inte lika starkt och friskt. Detsamma gäller skägget, dock använder man sig inte utav schampo och dylikt för att ta hand om skägget, utan här gäller lite andra saker.

Först och främst är det viktigt att tvätta skägget. Morgon och kväll. När man tvättar ansiktet och håret kan det vara bra att även tvätta skägget. Man rengör på så vis skägget och säkrar så att det är rent och fint när man lägger sig till sängs.

Massage är ett annat tips som har visat sig hjälpa skäggväxten. Masserar man ansiktet så går blodcirkulationen igång vilket hjälper hårets tillväxt och får en att odla ett bättre skägg. Här behövs inga speciella kunskaper utan simpla rörelser mot ansiktet räcker gott och väl för att få igång blodcirkulationen och på så vis få skägget att växa bättre.

Diet

Det andra sättet som kan hjälpa en att få ett fylligare skägg är att ta vara på ens diet. Det heter att man är vad man äter. Detta kunde inte vara mer rätt när det kommer till skäggväxt. Mycket protein i dieten hjälper faktiskt skäggväxten. Det kan kännas svårt att tro, att äta rätt helt enkelt ger en bättre skägg—men det är faktiskt fallet. Protein och mättat fett har en väldigt positiv inverkan på testosteronnivån vilket är en direkt bidragande faktor till ens skäggväxt och innebär alltså att man med rätt diet kan få sig själv att odla ett mycket fylligare och tätare skägg utan mycket möda.

Fler knep att känna till

Det finns många fler knep för den som önskar odla ett tätare skägg, så som att förbättra sin diet ytterligare med tillskott av B-vitaminer, tillskott med zink och mer. Dock så brukar ovanstående knep hjälpa gott och väl. I samband med de traditionella tipsen som att sova bättre, stressa mindre och att motionera, vilket alla har visat sig ha direkta påverkan på skäggodling, så hjälper ovanstående tips ytterligare med att få ett fylligare och tätare skägg.