Får man mer skägg om man rakar sig?

Skäggväxt

Det korta svaret på frågan är: Nej.

Det lite längre svaret är p.g.a:

Ett hårstrå är tjockare i basen och lite tunnare på toppen. När du rakar dig skär du hårstråt itu. När hårstråt därefter växer ut igen så är det den tjocka basen som är längst ut på hårstråt och inte den tunna delen. Av den anledningen så kan hårstråt kännas grövre men det innebär inte mer skägg.

Att raka sig kan inte ge mer skägg utan det får bara skägget att kännas grövre.

Om man noppar hårstråt så kommer det att växa ut igen med den tunna delen längst ut igen. Rakar du däremot av hårstråt så kommer den grövre basen att växa och eventuellt vara längst ut.

Är det möjligt att få mer skägg?

Det finns idag olika medel som kan hjälpa dig att växa mer skägg, dock så finns inget medel så vitt jag vet för att ge din ansiktsyta fler hårsäckar. Detta är något som kräver kirurgiska ingrepp, som hårtransplantation och är inget man kan göra själv i hemmet.

Testosterontillskott och andra medel kan även de hjälpa med skäggväxten — däremot gäller samma sak här. Det kan hjälpa med skäggväxten, men inte med mängden skägg — där är det hårsäckarna som spelar den största rollen.

En smart sak att göra är att läsa lite på Internet om olika medel och hjälpredor för att få mer skägg då det finns många olika lösningar för många olika typer utav problem.

Om finansiering är ett problem, ex vid köp av rakblad eller dylikt, så kan ett smslån utan UC vara till stor hjälp. Undvik kreditupplysningen genom att ansöka utan UC och ansök om ett ”smslån” så att du ansöker om ett blancolån, alltså ett blancolån utan UC, så kommer du snabbt ha finansiering och därefter kan du betala av lånet månadsvis vilket inte kommer att kännas av allt för mycket.

Kan skägg sluta växa om man rakar det för mycket?

Nej. Däremot kan skada skägget om du noppar det för mycket, då med noppande så drar man ut håret ur hårsäcken och kan eventuellt skada hårsäcken, vilket innebär att hår slutar växa och på så sätt skadar man skägget. Men detta är inget man bör oroa sig över vid rakning. När man rakar skägget så kapar man bara skägget itu. Man påverkar inte hårsäckarna eller skäggväxten utan man bara klipper av håret itu. Det kan jämföras med en vanlig frisering. Om man rakar av håret man har på huvudet så kan det inte riskera håravfall eller liknande, utan håret växer tillbaka snart igen.

Det finns många saker man bör oroa sig över när det kommer till hår och rakning, men att tappa hår i och med frisering/rakning är inte ett utav dem. Man kan inte tappa hår eller förstöra hårsäcken genom att raka sig med en rakapparat eller rakblad. Det är bara vid noppande man bör oroa sig, då allt för mycket noppande eventuellt kan skada hårsäckarna och på så vis påverka skäggväxten.